Off-road hardlopen door de mooiste natuurgebieden

TwitterFacebookFlickrYouTubeEmail

Devil’s Trail – Utrechtse Heuvelrug

Devil's trail - Utrechtse heuvelrug

Zondag 7 oktober 2018

Utrechtse heuvelrug

Kenmerken

De Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug is een uitdagende tocht door het prachtige gebied van de Utrechtse heuvelrug. Het vertrekpunt is bij recreatieterrein het Doornse Gat, met gelijk een pittige zandhelling. De routes lopen door de prachtige bossen en over de Utrechtse heuvels. De Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug wordt mede georganiseerd door Stichting Green Race.

Uitslag

De volledige uitslag met foto’s, videos en statistieken zijn na wedstrijd terug te vinden op:

http://devilstrail.nl/uitslagen/

Afstanden, kosten en starttijden

Er is keuze uit 4 aantrekkelijke routes. Van iedere inschrijving wordt €1,- afgedragen aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, waar we met de Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug over komen.

Route Start-
tijd
Fourage
Posten
Tijds-
limiet
Tot 1 aug Tot 27 sept
Drommel trail (8 km) 13:00 uur 1 2 uur €14,- €16,-
Lucifer trail (16 km)
Mannen
12:30 uur 2 3 uur €16,- €18,-
Lucifer trail (16 km)
Vrouwen
12:40 uur 2 3 uur €16,- €18,-
Moenen trail (26 km) 11:30 uur 3 4 uur €17,- €19,-
Helse trail (36 km) 10:30 uur 4 5 uur €18,- €20,-

Het blijft natuurlijk trailen, dus de genoemde kilometers kunnen 10% afwijken van het aantal kilometers wat jouw horloge bij de finish aangeeft. We proberen natuurlijk zo dicht mogelijk bij de afstand in de buurt te komen.

Datum

De trail zal plaatsvinden op 7 oktober 2018.

Deelnemerslijst


Via onderstaande link kun je de deelnemerslijst bekijken:
https://inschrijven.nl/dln/devilstrail-heuvelrug.html

Deelnemerslimiet

Om file-lopen te voorkomen hanteren we per afstand een deelnemerslimiet.

Afstand Deelnemerslimiet
Drommel trail – 8km 150
Lucifer Trail Mannen – 16km 250
Lucifer Trail Vrouwen – 16km 250
Moenen Trail -26km 250
Helse Trail -36km 250

Douchegelegenheden

Bij de Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug/ het Doornse Gat zijn enkel koudwater-douche gelegenheden. Het beste is om je zwembroek mee te nemen, even afspoelen en dan lekker de hottub in.

Finish locatie

De finishlocatie is bij recreatieterrein het Doornse Gat. Hier krijgen gefinishte deelnemers een drankje (bijv. een Heuvelrug biertje) en kunnen zij genieten van lekker eten. Voor kinderen is hier een veilige speelgelegenheid. Vanaf het Doornse Gat kun je een stukje het parcours op wandelen om daar de trail-lopers aan te moedigen.

Fouragepunten

Onderweg zorgen wij voor enkele fouragepunten om de krachten aan de sterken. Het aanbod is gevarierd, van chips en drop tot een sinaasappeltje. Afhankelijk van de route kom je na de volgende kilometers een fouragepunt tegen:
Drommel Trail: 4,5km
Lucifer Trail: 6km, 12,5km
Moenen Trail: 6km, 17km, 23,5km
Helse Trail: 5,8km, 15,8km, 27km, 32,2km.

Goede doel

Per deelnemer gaat er €1,- naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is mogelijk om een vrijwillige bijdrage te leveren aan het Nationaal Park.

De bijdrage in 2014 is gebruikt voor het opknappen van een theekoepel, in 2015 voor het maken van het bankje bij de Eenzame IJk, in 2016 is er gereedschap voor aangeschaft voor het onderhouden van de bossen en in 2017 heeft Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug de bijdrage gebruikt voor het onderhoud aan de wandelpaden.

Hoogtemeters

Hieronder worden oplopend de hoogteprofielen van de 4 afstanden weergegeven.
8km

16

26km

36km

Kids Trail

De zandhelling bij de start leent zich perfect voor de Devil’s Trail Kids Trail. Een ludiek onderdeel, waar de kinderen kosteloos aan deel kunnen nemen. Het ‘parcours’ bestaat uit de beklimming van de zandheuvel en weer terug naar beneden. De start is om 12:00. Iedereen die mee doet is een winnaar en krijgt een medaille bij de finish.

Kidstrail

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie

De startlocatie is bij recreatieterrein het Doornse Gat. Bij de start wordt de deelnemer direct uitgedaagd door de prachtige zandheuvel.

Doornse Gat

Inschrijven

De inschrijvingen gaan open op 1 februari. Inschrijven is mogelijk tot 1 oktober, tenzij het limiet is bereikt (wat tot nu toe altijd het geval is geweest!). Na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

Organisatie

De Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug is een samenwerking tussen Stichting Ox en Stichting Green Race. Zij maken zich samen hard voor het organiseren van evenementen in en voor de natuur.

Openbaar vervoer

Vanaf station Driebergen-Zeist: buslijn 50 richting Wageningen. Uitstappen bij bushalte Doorn Sonora. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen.

Per auto

Het adres voor de navigatie is: Leersumsestraatweg, 3941 ML Doorn. Let goed op de bewegwijzering zodat je de afslag niet mist.

Parkeren

Bij recreatieterrein Het Doornse Gat is gratis parkeergelegenheid aanwezig. Carpoolen wordt gewaardeerd!

Video

Kijk voor impressiebeelden van de Devil’s Trails op http://devilstrail.nl/videos/

nbsp;

Utrechtse heuvelrug 2