Off-road hardlopen door de mooiste natuurgebieden

TwitterFacebookFlickrYouTubeEmail

Devil’s Trail – Schiermonnikoog

Devil's trail - Schiermonnikoog

Zaterdag 11 november 2017

Schiermonnikoog

De Devil’s Trail Schiermonnikoog 2017 was een succesvolle eerste editie. Dus ook in 2018 staat de Devil’s Trail Schiermonnikoog weer op de kalender. De datum wordt op 1 februari bekend gemaakt.

Naar aanleiding van de eerste editie voeren we enkele verbeteringen door:
– Toevoeging kortere afstand
– Extra fouragepunt voor de lange afstand
– Verbetering route (m.n. voor het laatste stuk gaan we zoeken naar alternatieve) en kloppende afstand
– Uitbreiding omkleedgelegenheid.

Datum

De datum voor de Devil’s Trail Schiermonnikoog 2018 wordt op 1 februari bekend gemaakt.

Afstanden en kosten

Routes 2017 Starttijd Fourageposten Tijdslimiet Tot 1 aug Tot  4 nov
Mozes Trail
27,5km
11:30 1 4 uur €19,50 €22,50
Duo Trail
2 x 13,75km
11:30 1 4 uur €21,50
per duo
€24,50
per duo

Van iedere inschrijving wordt €1,50 afgedragen aan Natuurmonumenten. Hiermee draag je bij aan het onderhoud van de natuur op Schiermonnikoog.

Enkele dagen voor het evenement wordt een GPX route via e-mail beschikbaar gesteld aan de deelnemers. Een globale route komt enkele weken voor het evenement online.

Duo Trail

Gaat 27,5km je boven de pet, dan kan je de afstand ook delen: jullie lopen dan beiden 13,75 km. Halverwege de 27,5km is het wisselpunt waar jouw looppartner naar toe fietst en jou aflost. Jij kan direct je benen losfietsen op weg naar de finish. LET OP! Je dient zelf een fiets te huren om naar het wisselpunt te komen.

Kenmerken

Waar denk je aan bij een eiland?… zee, strand, duinen, dijken, natuur  (kwelder) en wind. Hoewel het laatste moeilijk te garanderen is, komt al het andere terug in het parcours van 27,5km dwars over Schiermonnikoog. Met de start en finish bij Recreatieboerderij De Oorsprong, bevinden we ons direct middenin de natuur. En dat blijft gedurende de trail zo.
Schiermonnikoog

Programma

Schiermonnikoog is misschien wat ver weg voor een middagje trailen (het kan wel: 09:30 boot heen en 19:30 boot terug) maar er zijn genoeg mogelijkheden om er een fijn weekendje weg van te maken. Een voorbeeld voor het programma voor 2017 is als volgt:

Vrijdag 10 nov
15:00 auto parkeren bij Scheepspark
15:30 Vertrek veerboot
16:15 Fiets ophalen en naar eigen accommodatie fietsen (beide zelf reserveren)
’s avonds Op eigen gelegenheid een goede maaltijd in een restaurant op Schiermonnikoog
Zaterdag 11 nov
8:00 Een stevig ontbijt (eigen gelegenheid)
9:30-11:00 Fietsen naar Start/Finish (Boerderij De Oorsprong) en startnummer ophalen
11:30 Start van zowel de solo als de duo trail
11:45 Tweede loper van de duo’s fietst naar wisselpunt
vanaf 13:30 Een drankje bij de finish
’s avonds Devil’s Party @ToxBar
Zondag 12 november
Deze dag is naar eigen wens in te vullen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de spierpijn er uit te lopen/fietsen over het mooie eiland en de plekken te bezoeken waar de trail niet langs komt zoals Bunker Wassermann en de Eendenkooi. De boot vertrekt om 13:30 of 16:30 naar huis.

Deelnemerslijst

Enkele weken voor het evenement wordt hier de deelnemerslijst gepubliceerd. Kijk of je er tussen staat en wie je concurrenten zijn.

Douchegelegenheden

Bij de finish zijn enkele douches beschikbaar van de camping van De Oorsprong.

Locatie

De start – en finishlocatie is bij Recreatieboerderij De Oorsprong. Dit is op loopafstand van de veerboot (15 minuutjes). Adres: Heereweg 8, Schiermonnikoog.
start Schiermonnikoog

Inschrijven

De inschrijvingen voor alle Devil’s Trails van 2018 gaan open op 1 februari 2018. De routes op Schiermonnikoog staan een beperkt aantal lopers toe, zonder dat het file lopen wordt. Dus de inschrijvingen worden bij het bereiken van het deelnemerslimiet (350 per afstand) gesloten.  Na-inschrijven is helaas niet mogelijk. In het inschrijfformulier is een optie opgenomen om gelijk een (retour)bootticket mee te bestellen (optioneel). Meer info over het bootticket onder het kopje “Boottickets”

Vervoer naar en op Schiermonnikoog

Wij adviseren vrijdag naar Schiermonnikoog te komen, de boot gaat iedere 3 uur met de laatste afvaart om 18:30. Op 100 meter van de veerboot kan je parkeren bij het Scheepspark (www.scheepspark.nl, kan je niet reserveren).

Van de veerboot naar de start/finish is iets meer dan 1km. Van de veerboot naar het dorp is 3,5km. Het dorp ligt op ongeveer 2,5km van de start/finish. Afstanden die te lopen zijn, maar op het eiland zijn er ook voldoende huurfietsen beschikbaar: VVV Schiermonnikoog – Fietsenverhuur. Het is ook mogelijk om een fiets te reserveren en deze bij de veerhaven op Schiermonnikoog op te halen. Auto’s zijn alleen met een ontheffing toegestaan op het eiland.

Boottickets

Boottickets kunnen bij het inschrijven worden besteld. Deze worden begin november via de e-mail opgestuurd. Print deze en neem hem mee naar de veerboot. Het betreft een retourticket. Het ticket (de heenreis) is vrij te gebruiken t/m de datum van het evenement. Je kunt dus zelf bepalen op welke dag je met de veerboot naar het eiland gaat. Ook bij de terugreis ben je vrij om een tijdstip en dag te kiezen om het eiland weer te verlaten.

Schiermonnikoog

Overnachten

Het is natuurlijk het gemakkelijkst om een overnachting te reserveren bij groepsaccomodatie De Oorsprong (de start/finish locatie). Zij hebben enkele mooie Duivelse aanbiedingen gemaakt voor jullie, reserveren kan via de website van De Oorsprong.

It Aude Hus Aist 6 personen €275,- incl bedlinnen en toeristenbelasting
It Aude Hus Wast 5 personen €250,- incl bedlinnen en toeristenbelasting
Alikruik 8 personen €250,- incl toeristenbelasting
Noordkromp 6 personen €200,- incl toeristenbelasting
Strandgaper minimaal 15 personen €31,- p.p. incl toeristenbelasting
Wulk Gedeeld sanitair en woonkamer €15,- incl toeristenbelasting
Bedlinnen €7,50 per pakket vooraf reserveren
Handdoeken €2,50 per pakket vooraf reserveren
Ontbijtbuffet €10,- p.p. vooraf reserveren

Toch liever een eigen kamer, op de site van de VVV Schiermonnikoog vind je aanbod overzichtelijk weergegeven.

Wat moet je vooraf regelen

– Zorg natuurlijk dat je ingeschreven staat (optioneel met bootticket)

– Reserveer een overnachting

– Reserveer een fiets


Schiermonnikoog