Off-road hardlopen door de mooiste natuurgebieden

TwitterFacebookFlickrYouTubeEmail

Devil’s Trail ABC

Devil’s Trail ABC

trailers

Algemene voorwaarden

Voor de algemene voorwaarden van de Devil’s Trails, klik hier.

Afmelden nieuwsbrief

Afmelden voor de nieuwsbrief gaat via onderstaande link. Als u ingeschreven staat ontvangt u wel 3 informatie e-mails, maar in de toekomst dan geen nieuwsbrieven meer van de Stichting Ox evenementen (Devil’s Trail, Ronde van Nijmegen, Rush Hour, Nijmeegse Fiets4Daagse)
http://www.stichtingox.nl/nieuwsbrief/uitschrijvennieuwsbrief.php

Devil’s trail kalender 2018

De Devil’s Trail kalender voor 2018 komt begin januari online.

Datum Plaats Afstanden
zon 07-10-2018 Utrechtse Heuvelrug 8, 16, 26 en 36 km
In januari bekend gemaakt DAK Drunense Duinen 11, 22 en 33 km
In januari bekend gemaakt
Rijk van Nijmegen 11, 22, 33 en 42 km
In januari bekend gemaakt
Schiermonnikoog 27,5km en Duoloop(2×13,75)

Finishmarkt


Bij iedere Devil’s Trail is een finishmarkt, waar deelnemers en publiek zowel op krachten kunnen komen bij de verschillende eet-en drinkstands als hun sportkleding garderobe aan kunnen vullen. Interesse om op de finishmarkt te staan? Stuur ons een e-mail: info@devilstrail.nl

Fourage

Er is voldoende bevoorrading onderweg. Naast de gebruikelijke sportdrank en water, kun je koek, chocolade, bananen en sinaasappels verwachten. Aangevuld met enkele ludieke etenswaren.
06

Hond(en)

Het is helaas niet toegestaan om deel te nemen samen met uw hond(en). Dit omdat honden niet overal op de route zijn toegestaan en/ of dat de veiligheid en welbevinden van andere deelnemers in het gedrang zou kunnen komen.

King of Trail

Deelnemers die aan de start staan van minstens 3 Devil’s Trails in 2018, worden bij de derde trail (in Nijmegen of op Schiermonnikoog) gehuldigd. Ze mogen zich King of Trail noemen en ontvangen een speciaal King of Trail aandenken!

Massage

Bij de meeste Devil’s Trails wordt er bij de start / finishlocatie gratis sportmassage aangeboden.
DSC_0120

Medaille


Bij de vroege inschrijvers (tot 1 maart) zit de medaille gratis bij de inschrijving. Na 1 maart is de medaille voor €2,50 te bestellen bij je inschrijving.

medaille

Minimum leeftijd


De minimum leeftijd is 12 jaar, uiteraard krijgen deelnemers van jonger dan 18 jaar geen biertje bij de finish. Dit zal een frisje worden.

Prijsuitreiking

De top 3 heren en dames per afstand ontvangen bij de prijsuitreiking een leuke prijs. Dit is per trail verschillend. Elke nummer 1 (man en vrouw) van elke afstand wint een paar Salomon schoenen.

Routeaanduiding

De route wordt aangeduid met routepijlen en lint. Deze felgele pijlen zijn duidelijk te herkennen aan ons logo. Let op, er zijn ook splitsingsborden.
pijl

Shirt Devil’s Trail

Ieder jaar is er een uniek Devil’s Trail hardloopshirt verkrijgbaar. Het ontwerp van 2018 wordt op 1 februari gepresenteerd. Onderstaand shirt is het shirt van 2017 (RED Edition).
Devil's Trail shirt

S(up)port for Nature

Devil’s Trail past het natuurzorgsysteem ’S(up)port for nature’ toe om er voor te zorgen dat het evenement veilig is, zo min mogelijk schade aan de bodem en de natuur teweegbrengt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor bezoekers en omwonenden. Meer informatie vind u op s(up)portfornature

Sponsoren

Voor de Devil’s trail hebben we verschillende sponsoren gevonden die een grote affiniteit hebben met het trailrunnen. Waarbij Salomon overkoepelende hoofdsponsor is bij alle Devil’s Trails. Wilt u Devil’s Trail sponsoren? Neem dan contact met ons op.

Team klassement

Als Devil’s Trail deelnemer kun je ook, gratis, deelnemen aan het (bedrijven)teamklassement. Er wordt een team klassement opgemaakt en de teamnaam zal op het startnummer worden gedrukt. De plaats in de categorie van de drie beste lopers is doorslaggevend.

Uiteraard krijgt het winnende team een mooie prijs. De uitreiking van het winnende team, zal de dag na de Devil’s Trail plaats vinden omdat het behoorlijk wat uitzoek werk is.

Tijdwaarneming

Er is elektronische tijdwaarneming aanwezig. Hierdoor ontvangen deelnemers naast hun finishtijd een persoonlijke video’s, foto’s, een certificaat en veel leuke persoonlijke statistieken.

UTMB Qualifying Race


Mocht je bezig zijn met kwalificatie voor de UTMB, laat dit ons dan weten. Dan melden wij de Helse Trail van de Devil’s Trail Rijk van Nijmegen weer aan bij de ITRA. Hierdoor zal er 1 kwalificatiepunt te verdienen zijn bij het volbrengen van de Helse Trail (42km). Klik HIER voor meer informatie over de Ultra Trail Mont Blanc.

Veiligheid

Tijdens de trail kunnen een aantal wegen worden overgestoken. Op deze wegen kan soms hard worden gereden, om die reden zal de organisatie begeleiders neerzetten om de oversteek zo veilig mogelijk te maken. De deelnemers lopen voor eigen risico, dus zullen zelf bij de oversteken ook goed op moeten letten en de geldende verkeersregels in acht moeten nemen.

Wat is de Devil’s Trail serie?

De Devil’s trail is een serie van uitdagende tochten door een aantal van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De naam van de trail is afgeleid van het hoogste punt van de trail, namelijk de Duivelsberg in het Rijk van Nijmegen, waar de eerste editie plaatsvond.

Deelname aan een Devil’s trail is een beleving. We bieden een tocht door een afwisselend landschap met een rijke variëteit aan natuur, bos, heuvels en heide. De route is volledig onverhard, uitgezonderd van een aantal wegen die zullen moeten worden overgestoken. Er is veel aandacht besteed aan het selecteren van mooie paden, waarbij ook rekening is gehouden met de eisen van de beheerders van de natuurgebieden.

Deelnemers moeten vooral kunnen genieten van de paden, heuveltjes en heide. Toch zal het ook een zware tocht worden, door de steile klimmetjes die in de gebieden voorkomen. Bij de fourage posten kunnen de deelnemers daarom ook voldoende proviand vinden om de trail te volbrengen. Uiteraard is eigen eten en drinken nooit verkeerd om mee te nemen.