Off-road hardlopen door de mooiste natuurgebieden

TwitterFacebookFlickrYouTubeEmail

Devil’s Trail ABC

Devil’s Trail ABC

trailers

Algemene voorwaarden

Klik hier voor onze algemene voorwaarden

Afmelden nieuwsbrief

Afmelden voor de nieuwsbrief gaat via onderstaande link. Als u ingeschreven staat ontvangt u wel 3 informatie e-mails, maar in de toekomst dan geen nieuwsbrieven meer van de Stichting Ox evenementen (Devil’s Trail, Ronde van Nijmegen, Rush Hour, Nijmeegse Fiets4Daagse)
http://www.stichtingox.nl/nieuwsbrief/uitschrijvennieuwsbrief.php

Devil’s trail kalender 2017

Datum Plaats Afstanden
zon 01-10-2017 Utrechtse Heuvelrug 8, 16, 26 en 36 km
zon 15-10-2017 DAK Drunense Duinen 11, 22 en 33 km
zon 29-10-2017 Rijk van Nijmegen 11, 22, 33 en 42 km
zat 11-11-2017 Schiermonnikoog 27,5km en Duoloop(2×13,75)

Fourage

Er is voldoende bevoorrading onderweg. Naast de gebruikelijke sportdrank en water, kun je koek, chocolade, bananen en sinaasappels verwachten.
06

Hond(en)

Het is helaas niet toegestaan om deel te nemen samen met uw hond(en). Dit omdat honden niet overal op de route zijn toegestaan en/ of dat de veiligheid en welbevinden van andere deelnemers in het gedrang zou kunnen komen.

I am the King of Trail

Deelnemers die deelnemen aan minstens 3 Devil’s Trails in 2017, worden bij de derde trail (in Nijmegen of op Schiermonnikoog) gehuldigd. Ze mogen zich King of Trail noemen en ontvangen een speciaal King of Trail aandenken!

Massage

Bij de meeste Devil’s Trails wordt er bij de start / finishlocatie gratis sportmassage aangeboden.
DSC_0120

Medaille


Bij de vroege inschrijvers (tot 1 maart) zit de medaille gratis bij de inschrijving. Na 1 maart is de medaille voor €2,50 te bestellen bij je inschrijving.

medaille

Minimum leeftijd


De minimum leeftijd is 12 jaar, uiteraard krijgen deelnemers van jonger dan 18 jaar geen biertje bij de finish. Dit zal een frisje worden.

Prijsuitreiking

Winnaars van de respectievelijke afstanden winnen interessante prijzen. Dit is per trail verschillend. Elke nummer 1 (man en vrouw) van elke afstand wint een paar Salomon schoenen.

Routeaanduiding

De route wordt aangeduid met routepijlen en lint. Deze felgele pijlen zijn duidelijk te herkennen aan ons logo. Let op, er zijn ook splitsingsborden.
pijl

Shirt Devil’s Trail

Bij de RED Edition van dit jaar hoort natuurlijk ook een rood Devil’s Trail shirt. Dit duivelse shirt (€ 15,95) kan besteld worden bij de online inschrijving en zal bij de start van de Devil’s Trail klaar liggen.
Devil's Trail shirt

S(up)port for Nature

Devil’s Trail past het natuurzorgsysteem ’S(up)port for nature’ toe om er voor te zorgen dat het evenement veilig is, zo min mogelijk schade aan de bodem en de natuur teweegbrengt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor bezoekers en omwonenden. Meer informatie vind u op s(up)portfornature

Sponsoren

Voor de Devil’s trail hebben we uiteraard ook verschillende sponsoren gevonden die een grote affiniteit hebben met het trailrunnen. Wilt u Devil’s Trail sponsoren? Neem dan contact met ons op.

Team reglement

Als Devil’s Trail deelnemer kun je ook, gratis, deelnemen aan het (bedrijven)teamklassement. Er wordt een team klassement opgemaakt en de teamnaam zal op het startnummer worden gedrukt. De plaats in de categorie van de drie beste lopers is doorslaggevend.

Uiteraard krijgt het winnende team een mooie prijs. De uitreiking van het winnende team, zal de dag na de Devil’s Trail plaats vinden omdat het behoorlijk wat uitzoek werk is.

Tijdwaarneming

Er is elektronische tijdwaarneming aanwezig. Hierdoor ontvangen deelnemers persoonlijke video’s, foto’s, een certificaat en veel leuke persoonlijke statistieken.

UTMB Qualifying Race


In 2017 is het mogelijk om bij de Devil’s Trail Rijk van Nijmegen punten te verdienen voor de UTMB (Ultra Trail Mont Blanc). Door de Helse trail (42km) af te ronden verdien je 1 kwalificatiepunt (nieuw puntensysteem). Hieronder staat het puntenschema voor de verschillend UTMB wedstrijden. Klik HIER voor meer informatie over de Ultra Trail Mont Blanc.

 

Veiligheid

Tijdens de trail kunnen een aantal wegen worden overgestoken. Op deze wegen kan soms hard worden gereden, om die reden zal de organisatie begeleiders neerzetten om de oversteek zo veilig mogelijk te maken. De deelnemers lopen voor eigen risico, dus zullen zelf bij de oversteken ook goed op moeten letten en de geldende verkeersregels in acht moeten nemen.

Wat is de Devil’s Trail serie?

De Devil’s trail is een serie van uitdagende tochten door een aantal van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De naam van de trail is afgeleid van het hoogste punt van de trail, namelijk de Duivelsberg in het Rijk van Nijmegen, waar de eerste editie plaatsvond.

Deelname aan een Devil’s trail is een beleving. We bieden een tocht door een afwisselend landschap met een rijke variëteit aan natuur, bos, heuvels en heide. De route is volledig onverhard, uitgezonderd van een aantal wegen die zullen moeten worden overgestoken. Er is veel aandacht besteed aan het selecteren van mooie paden, waarbij ook rekening is gehouden met de eisen van de beheerders van de natuurgebieden.

Deelnemers moeten vooral kunnen genieten van de paden, heuveltjes en heide. Toch zal het ook een zware tocht worden, door de steile klimmetjes die in de gebieden voorkomen. Bij de fourage posten kunnen de deelnemers daarom ook voldoende proviand vinden voor voldoende herstel.